Naar inhoud

Nog steeds verboden water uit publieke drinkwaternet te gebruiken

Water
Via de media roept Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege op tot een algemeen verbod op waterverspilling. Dankzij het water van de werken aan het op- en afrittencomplex van de E40, kan de gemeentelijke groendienst het openbaar domein toch deels bewateren.

Opgepompt grondwater van complex E40

Gezien de aanhoudende droogte wordt reeds verschillende weken aan de gemeentelijke groendienst opdracht gegeven om de zomerbebloeming en jonge aanplanting water te geven.

In functie van de werken aan het op- en afrittencomplex E40 wordt water opgepompt en via een leiding afgevoerd. De gemeentelijke groendienst gebruikt dit water voor de beplanting die het dringendst water nodig heeft. 

Het gemeentebestuur steunt hierbij de oproep van minister Joke Schauvliege om zoveel mogelijk water te besparen.

Verboden water uit publieke drinkwaternet te gebruiken

Sinds donderdag 22 juni 2017 is het volgens een politiebesluit in Oost-Vlaanderen verboden drinkwater te gebruiken:

  • voor het afspuiten van motorvoertuigen, aanhangwagens en opleggers, tenzij in het kader van normale activiteiten van daartoe gespecialiseerde ondernemingen, en in de gevallen waarin het afspuiten in de regelgeving of vergunning is opgelegd (zoals bijvoorbeeld carwashbedrijven).
  • voor het (bij)vullen van jouw zwembad, vijver of fontein.
  • voor het besproeien van velden, binnenplaatsen, grasperken en tuinen, tenzij in het kader van de normale activiteiten van land- en tuinbouwondernemingen.
  • voor het reinigen van straten, straatgreppels, stoepen, voetpaden en riolen.
  • voor het besproeien van daken, gevels, tenten, luifels en sportterreinen.
  • als drinkwater in de onderneming, voor doeleinden die niet absoluut noodzakelijk zijn voor het personeel, het productieproces of de bedrijfsactiviteiten.

Bestraffing overtreding verbod

Overtredingen van het politiebesluit worden bestraft met gevangenisstraf van acht tot veertien dagen en met een geldboete van €1 tot €25 of met één van de straffen alleen.

Meer info

Via de website www.waterinfo.be kan je de voorspelde droogte opvolgen.

Datum van het bericht: donderdag 22 juni 2017
Nieuwsoverzicht