Naar inhoud

Thuis voor een beeld - Zomertoer 2017

The zoological society of Aalter van Stief Desmet op het Hof van Praet
In augustus organiseren Radio 2 Oost-Vlaanderen en het provinciebestuur de Zomertoer 2017. Elke werkdag van augustus wordt een gemeente in de kijker geplaatst die ooit een beeld won met de Radio 2-wedstrijd Thuis voor een beeld. Aalter won die prijs in 2011.

Sindsdien prijkt het beeld The zoological society of Aalter van Stief Desmet op het Hof van Praet.

Op donderdag 24 augustus 2017 staat het beeld van Aalter opnieuw in de belangstelling. Radio 2 zoekt immers naar verhalen, grappige situaties, gebeurtenissen waarin het beeld een rol heeft gespeeld. Wij denken hierbij vooral aan de bewoners van de omliggende appartementen die het leven zoals het is rond het beeld konden observeren.

Bindmiddel

Enkele voorbeelden: iedereen die het beeld als afspraakplaats met het vriend(innet)je gebruikt, de leden van de joggingclub die het als verzamelpunt gebruiken, de hondenbaasjes die er afspreken om de hond uit te laten, de fietsfanaten die er hun vast vertrekpunt hebben… Kortom, alle getuigenissen waarbij het beeld als een bindmiddel tussen mensen dient. Alle vragen zijn welkom, ook de klassieke vraag waarom er maar halve dieren op het beeld staan afgebeeld.

Afspraak op 24 augustus

Ken je dus een leuk verhaal of een ernstige gebeurtenis waarin het beeld een rol heeft gespeeld? Meld het via cultuur.toerisme@aalter.be of tel. 09 374 60 71. Noteer ook de afspraak in je agenda: donderdag 24 augustus 2017 van 6.00 u tot 13.00 u op het Hof van Praet. Je geniet er van ontbijt, goede muziek, een beestige zoektocht, demonstraties, samenzang, toespraken en vooral… zeer veel ambiance. Aan de bewoners van de omliggende appartementen vragen wij alvast om je vlaggen en vlaggenlinten op te hangen zodat het plein er extra feestelijk uitziet die dag.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Info

Datum van het bericht: woensdag 21 juni 2017
Nieuwsoverzicht