Naar inhoud

Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond

Zwerfvuil
Zwerfvuil is vervelend. Gewoon al door klein afval als papiertjes, snoepwikkels en tramkaarten in de vuilbak te gooien in plaats van zomaar op de grond, verandert er al heel wat in ons straatbeeld.

Onder de naam Mooimakers willen OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) Vlaanderen bevrijden van zwerfvuil en sluikstorten. Want zonder dat kleine zwerfvuil is het voor iedereen veel aangenamer om te wandelen, te winkelen en te wonen in Aalter. En dat willen we toch allemaal? Doe dus zeker ook mee. Hoe klein en onbeduidend het misschien ook lijkt, vele kleintjes maken... een berg afval.

Wat kan jij doen?

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Veeg je straat. Onderhoud je favoriete plaats. Word een Mooimaker en claim je propere plek. En overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

Win een ruitenwasser voor een jaar

Hou je zelf ook van een propere buurt en wil je anderen inspireren om het mooi te houden op straat? Bestel dan je raamposter, sticker of raamkaartje in de webwinkel van Mooimakers. Stickers kan je ook oppikken in het gemeentehuis. Je vindt ze in de kast met de infofolders aan de ingang van het gemeentehuis.

Als je dit dan ophangt aan je gevel, raam,... maak je aan de voorbijgangers duidelijk dat jij houdt van een propere stoep. Bovendien levert dit niet alleen een mooie straat maar misschien ook propere ruiten op, want je kan een er een ruitenwasser voor een jaar mee winnen.

Meer info

Datum van het bericht: dinsdag 20 juni 2017
Nieuwsoverzicht