Naar inhoud

Fietsvriendelijke route tussen Aalter en Bellem

Tekening toekomstig fietspad tussen Aalter en Bellem
Het gemeentebestuur heeft de plannen voor de aanleg van een fietsvriendelijke route van Aalter naar Bellem voorgesteld. In het najaar van 2018 krijgen de Bellemstraat en Bellemdorpweg een fietspad dat volledig wordt gescheiden van de weg.

In de Bellemstraat, tussen de tunnel onder de spoorweg en de Bellemdorpweg, wordt een verhoogd tweerichtingsfietspad van drie meter breed aangelegd. Dit zal bijna de helft van de rijweg innemen en wordt ervan gescheiden door een houten afsluiting. De auto's hebben ook drie meter rijweg over. Auto's zullen elkaar enkel kunnen kruisen op drie à vier uitvoegstroken. Wie met de auto van Aalter naar Bellem wil, zal moeten kiezen tussen de Oostmolenstraat of de Weibroekdreef.

Start in 2018

Het nieuwe fietspad start in Bellem aan het plateau met de Moerstraat. Daar komt links en rechts van de weg een fietspad tot aan het voetbalveld. Ter hoogte van het voetbalveld komt er een drempel die de snelheid van de wagens zal afremmen. Van het voetbalveld tot aan de Bellemstraat komt er een dubbel fietspad achter de bomenrij, aan de rechterzijde van de weg. De werken starten begin volgend jaar en zullen in het najaar van 2018 afgerond zijn. Meer info: www.aalter.be/werken.

Datum van het bericht: woensdag 24 mei 2017
Nieuwsoverzicht