Naar inhoud

De Blue-bike op!

Björn Comhaire
Wie zich op een zonnige dag graag vlot door Aalter wil verplaatsen, kan dat makkelijk met een Blue-bike. Blue-bike lanceerde onlangs een app om live het aantal beschikbare fietsen op je bestemming te bekijken.

Dankzij deze handige app kan je zien of er een Blue-bikepunt in de buurt is, hoe je er geraakt en hoeveel fietsen er op dat moment beschikbaar zijn. Ook de prijs per locatie is op de app te zien.

Overzicht favoriete locaties

Je kan bovendien je favoriete locaties in de app aanduiden via het hartje. Deze locaties komen dan automatisch in een handige, aparte lijst terecht. De gratis app is in het Nederlands, Frans en Engels beschikbaar.

Lichte prijsstijging

In Aalter is de prijs sinds 1 mei 2017 verhoogd van 1 euro naar 1,15 euro per rit van maximum 24 uur. Het volledige overzicht van de (nieuwe) tarieven kan je bekijken via www.blue-bike.be.

Stevige fietsen

De Blue-bikes zijn stevige Belgische fietsen met zeven versnellingen, banden met een antilekkagesysteem, een boodschappenmandje, een steeds brandend fietslicht en twee fietssloten. Staan de banden plat of is er een ander defect aan de fiets? Dan kan je dit aangeven via de sleutel-automaat.

De fiets wordt dan vastgezet en zal worden hersteld door GroepINTRO uit Deinze.
Meer info: www.aalter.be/blue-bike.

Datum van het bericht: woensdag 10 mei 2017
Nieuwsoverzicht