Naar inhoud

Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, ...

Het Kranenveld Verteltheater
De Week van de Opvoeding loopt dit jaar van dinsdag 16 mei tot en met dinsdag 23 mei 2017 en roept op om samen aandacht te geven aan dagelijkse zaken.

Eten rond de tafel, samen boodschappen doen, tv-kijken, de hond uitlaten of vrienden over de vloer krijgen: al deze momenten gaan over samen leren leven en rekening houden met elkaar. Het gemeentebestuur wil je uitnodigen voor een aantal boeiende, grappige en verrassende activiteiten.

Muzikale improvisatieverhalen

Op woensdag 17 mei is jong en oud(er) welkom in Buitenschoolse kinderopvang (BKO) Villa Nella. De kinderopvang opent de deuren van 13.30 u tot 16.00 u. Je kan er terecht voor een gezellig tasje koffie. Het Kranenveld Verteltheater brengt ondertussen drie korte muzikale improvisatieverhalen op maat van kinderen en hun (groot)ouders. De begeleiders zorgen voor animatie voor de kleinsten.

Een huis vol gevoelens

Op dinsdag 30 mei kan je vanaf 19.30 u terecht in het Lokaal Dienstencentrum De Lelie, Lostraat 28, voor de voordracht Een huis vol gevoelens van An Coetsiers. Ze is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en oprichter van De Praatdoos. Ze heeft ruime ervaring als kinderpsychologe en is expert over het thema emoties bij kinderen. Tijdens deze lezing neemt ze ons mee doorheen de gevoelswereld van kinderen. Inschrijven voor Een huis vol gevoelens kan via www.aalter.be/gevoelens, tot en met zondag 28 mei. Meer info via welzijn@aalter.be en tel. 09 325 22 00.

Datum van het bericht: woensdag 10 mei 2017
Nieuwsoverzicht