Naar inhoud

Kenny Belaey wordt derde tijdens UCI World Cup Trials + wereldrecord in Aalter

Kenny Belaey in actie tijdens de UCI World Cup Trials in Aalter (2017)
Op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei 2017 ontving Aalter voor de tweede keer de wereldtop van de fietstrial tijdens de UCI Trials World Cup. Op vrijdag 19 mei sprong Rick Koekoek al over 1m44 met de trialbike en zette zo een nieuw Guinness World Record neer.

Biketrial is de meest technische sport die kan worden beoefend met een fiets. Het doel is om obstakels te berijden en zo weinig mogelijk strafpunten te maken (door een voet aan de grond te zetten, te vallen of de tijdslimiet te overschrijden).

 

 

Ambassadeur van onze gemeente

Aalternaar Kenny Belaey (34) is veruit de meest gekende naam in de trialsport met een indrukwekkend palmares: meervoudig Belgisch, Europees en wereldkampioen, alsook meerdere eindoverwinningen in het wereldbekerklassement. Hij geeft overal ter wereld biketrialdemonstraties, onder andere tijdens halftime shows van NBA-wedstrijden. Omdat hij in het binnen- en buitenland Aalter vaak vernoemt, mag hij gerust gezien worden als de officieuze ambassadeur van onze gemeente.

141 rijders uit 18 landen

Om de 25-jarige carrière van Kenny Belaey te vieren, haalden het gemeentebestuur en organisator Enter-bike de openingswedstrijd van de 2017 UCI World Cup Trials naar onze gemeente. Op zaterdag 20 mei (van 8.30 u tot 18.30 u) en zondag 21 mei 2017 (vanaf 9.00 u) kon je gratis 141 rijders uit 18 landen bewonderen op het grasterrein naast het gemeentehuis. Dat weekend was Aalter dus even wereldhoofdstad van de evenwichtskunst. De UCI World Cup Trials bestaan uit vijf wedstrijden. De volgende haltes zijn in Oostenrijk en Frankrijk. Het slotevenement vindt op 23 en 24 september plaats in Antwerpen.

 


Rick Koekoek springt naar wereldrecord in Aalter

Kenny Belaey pakt mirakelpodium voor eigen publiek!

 

Info

UCI World Cup & gemeentebestuur Aalter

 

Datum van het bericht: maandag 22 mei 2017
Nieuwsoverzicht