Naar inhoud

Wist-je-nog...dat Aalter een vijfsterrengemeente is?

Reusachtige vuurspuwende draak
Op 11 juni 2005 zag Vlaanderen hoe onze gemeente werd bekroond tot een vijfsterrengemeente in het tv-programma Fata Morgana. Katja Retsin daagde Aalter uit om zich in zes dagen tijd om te vormen tot een fantastische tovergemeente.

Een tovenaarsschool, een toverballenboom, een vuurspuwende draak én vele honderden andere sprookjesfiguren verschenen in het straatbeeld. De uitdaging bracht een massa mensen op de been en zorgde voor een samen kunnen we alles aan-gevoel. Door vijf opdrachten uit te voeren, behaalden we vijf sterren:

 

  • STER 1: Het oprichten van een openluchttovenaarsschool met 300 jonge leerlingtovenaars.
  • STER 2: Het organiseren van een dans met 77 heksen, waarvan er 7 door de lucht vliegen.
  • STER 3: Het creëren van een reusachtige bloem waaruit minstens 111 lieftallige elfjes komen.
  • STER 4: Het maken van een toverballenboom waar iedereen van kan snoepen.
  • STER 5: Het binnenleiden van een reusachtige vuurspuwende draak in de sprookjesstad door 11 ridders te paard.

Vijf sterren

Betoverend! Dit lijkt wel de Efteling. Uitdager Katja Retsin was overdonderd door de manier waarop de Aalternaren de vijf opdrachten op een fantastische manier realiseerden. Voor ruim 10.000 supporters gaf ze Aalter waar het recht op had: de status van vijfsterrengemeente. Een prestatie waarop we, 12 jaar later, nog steeds trots mogen zijn! De Fata Morgana-sterren zijn vereeuwigd door een monument in ijzer en koper dat je kan bewonderen op het graspleintje voor het gemeentehuis.

Datum van het bericht: woensdag 29 maart 2017
Nieuwsoverzicht