Naar inhoud

Kleuterhuwelijk omarmt vriendschap

2 kleutertjes tijdens het kleuterhuwelijk
Op liefde en vriendschap staat geen leeftijd. Dat bewezen de kleutertjes van De Beuk toen ze elkaar op vrijdag 10 februari het jawoord gaven in het gemeentehuis.

Voor het zevende kleuterhuwelijk dosten maar liefst 38 fiere kleuters van de derde kleuterklas zich uit in hun mooiste kostuumpjes en kleedjes. Ze kwamen aan met de schoolbus en namen op de tonen van Alegria plaats in de raadzaal.

Vriendschapskettingen

Onder het goedkeurend oog van ouders en familieleden beloofden de kleine koppeltjes elkaar vriendschap, steun en respect. Hun geloftes werden gesymboliseerd door zelfgemaakte vriendschapskettingen die ze aan elkaar gaven. Ze beloofden om voor elkaar op te komen en elkaar te verdedigen, met elkaar te spelen en niemand uit te sluiten, respect te hebben voor elkaar en geen ruzie te maken. Zo leerden ze ook dat ze steeds kunnen praten met hun vriend of vriendin als het wat minder gaat. Bij het naar buiten gaan, lieten de kleutertjes rode ballonnen op. Dat is het symbool voor elkaars vriendschap, die net als de ballonnen zo ver mogelijk moet gaan. Om de dag af te sluiten, aten de kleintjes op school hartenwafels.

Trouwboek

Het kleuterhuwelijk werd ingezegend door waarnemend burgemeester Patrick Hoste. Tot slot mocht elk koppeltje het grote trouwboek tekenen.

Datum van het bericht: woensdag 15 februari 2017
Nieuwsoverzicht