Naar inhoud

Maak van Aalter een Gemeente met een Hart!

Donorcentrum Rode Kruis Geel
Het bestuur roept alle Aalternaren op om bloed te geven. Zo kunnen we samen met het Rode Kruis Aalter en de Vriendenkring Bloedgevers Lotenhulle – Poeke het label Gemeente met een hart behalen. Mensen die andere mensen helpen, dat maakt onze samenleving immers waardevol!

Elke dag hebben honderden mensen bloed nodig. Na een bevalling, een verkeersongeval of een operatie bijvoorbeeld. Je kan bloed doneren in Aalter-centrum, Bellem, Sint-Maria-Aalter en Lotenhulle.

Wanneer minstens 3% (of ongeveer 600) Aalternaren tegen 31 december 2017 bloed schenken, dan mogen we Aalter een Gemeente met een hart noemen. Dit label mogen we dan één jaar lang gebruiken in de communicatie. Het bestuur mikt zelfs op 1.250 donoren tegen eind 2017!

Doe de zelftest

Op www.rodekruis.be/donorzelftest vind je een handige test waarmee je nagaat of je bloed mag geven. De donorzelftest bevat de meest voorkomende redenen van uitsluiting. Tijdens de
bloedinzameling zal de arts definitief beslissen of je al dan niet bloed mag geven.

Vragen?

Indien je verdere vragen hebt over de bloedinzamelmomenten, aarzel dan niet om contact op te nemen met de cel Welzijnszaken via welzijn@aalter.be en tel. 09 325 22 00.

Kom bloed geven!

Op www.rodekruis.be/bloed > postcode/plaats: Aalter vind je alle datums en locaties waar je bloed kan geven.

 

Datum van het bericht: woensdag 01 februari 2017
Nieuwsoverzicht