Naar inhoud

Update wateroverlast

Wateroverlast
Smeltende sneeuw zorgde plaatselijk voor wateroverlast in Aalter. Politie, brandweer en het gemeentebestuur volgen dit op. Volg zeker de verkeerssignalisatie!

 

 

Toegankelijke straten:

  • Buntelare, Zwagerhullestraat en Gottebeekstraat zijn opnieuw bereikbaar. (15/12, 12.00 u)

  • Heirstraat (N409) is opnieuw vrij voor alle verkeer. (14/12, 12.00 u)
  • De situatie in het Kraenepoelpad is onder controle. De signalisatie is verwijderd. (14/12, 9.15 u). 

Gewijzigde huisvuilophaling (13/12 en 14/12)

  • De huisvuilophaling is op woensdag 13 december 2017 in een aantal straten niet kunnen doorgaan. Zijn de huisvuilzakken nog niet opgehaald? Haal ze dan binnen en bied ze op woensdag 20 december 2017  opnieuw aan.

  • Inwoners van de Gottebeekstraat, Kerselaarstraat en Vaart-Noord dienen op donderdag 21 december hun huisvuilzakken opnieuw buiten te zetten. Er was geen ophaling door de wateroverlast.

Strooiplan

Hiernaast maakt Aalter Proper pleinen, tunnels en ingangen van openbare gebouwen ijsvrij. Sneeuwt het gedurende langere tijd, dan worden ook de kleinere gemeentelijke wegen onder handen genomen. Daarnaast wordt er een 40-tal km aan fietspaden geruimd en gestrooid in schoolomgevingen, deelkernen en industrieparken.  Bekijk het strooiplan met (niet-)prioritaire wegen.

Meer info:

Sneeuwtelefoon

Ben je ouder dan 65 en wil je het voetpad ijs- en sneeuwvrij hebben? Of heb je een handicap of een WIGW-/OMNIO-statuut? Dan kan je de Sneeuwtelefoon van het OCMW Aalter bellen op het nummer 09 325 95 95. Een medewerker van het OCMW zal de sneeuw komen ruimen. Dit kost 3 euro per begonnen kwartier.

Afvalophalingen bij vriesweer

Ook IVM past de werkwijze aan bij vriesweer. De ophalers proberen altijd eerst de centrumstraten te bedienen. Nadien volgen de buitenwijken en landelijke gebieden. Hierdoor kan het afval vroeger of later worden opgehaald. Tijdig het afval buitenplaatsen, is dus aangewezen.

De chauffeur oordeelt steeds of het veilig is een straat in te rijden. Het is dus niet omdat sommige voertuigen wel door de straat passeren, dat een zwaar geladen ophaalwagen dit ook kan.

Indien de voetpaden er te gevaarlijk bij liggen, kan het afval blijven staan. De veiligheid van de lader primeert immers. Indien het afval niet is opgehaald, vraagt IVM om dit terug binnen te nemen want er worden geen inhaalrondes voorzien.

Daarom zijn gladde wegen en voetpaden gevallen van overmacht waar de ophalers niets aan kunnen doen. 

Meer info:

Hou het voetpad sneeuw- en ijsvrij

Tijdens zware sneeuwval is elke burger verplicht om het voetpad voor zijn woning sneeuw- en ijsvrij te maken. Dit maakt niet alleen een veilige doorgang mogelijk voor de voetgangers, maar ook voor de postbodes.

Door de sneeuw en ijzel vóór je brievenbus te verwijderen, kan je onder andere de postbodes en afvalophalers helpen om hun werk in alle veiligheid uit te voeren.

Meer info over de strooidiensten, het strooiplan en Sneeuwtelefoon.

Datum van het bericht: dinsdag 12 december 2017
Nieuwsoverzicht