Naar inhoud

Wat mag je in 2017 verwachten?

rondpunt
In 2017 bouwen het bestuur en zijn partners verder aan een comfortabele leefomgeving, een goed mobiliteitsbeleid en een sterke gemeentelijke dienstverlening. Een overzicht van de grootste werken en investeringen voor 2017.

De werken aan het op- en afrittencomplex E40 zullen ook in 2017 voor de meest ingrijpende veranderingen zorgen. De coördinator, het Agentschap Wegen en Verkeer, zit nog steeds op schema. In het voorjaar zal de derde rotonde aan de noordzijde van de E40 worden gebouwd, samen met een nieuwe brug boven de Tieltsesteenweg. De werken zouden midden 2018 afgerond zijn. Bekijk ook zeker de luchtbeelden van de vooruitgang van de werken op www.aalter.be/e40.

Mobiliteit

Voor de capaciteitsuitbreiding van het spoor tussen Gent en Brugge start Infrabel binnenkort met het vernieuwen van de bruggen in de Knesselaarsestraat en de Weitingstraat. Infrabel mikt op juli 2017 voor het einde van de werken. Het gemeentebestuur plant zelf voor bijna 12 miljoen euro aan investeringen in. De grootste investeringen zijn voor de aanleg van rioleringen in onder andere de Sterrewijk, Lokouter, de Bellemstraat, de Boomgaardstraat, de Kestelstraat, de Steenweg op Deinze en de stationsbuurt van Sint-Maria-Aalter.

Investeringen

Vanaf januari wordt de pastorij in Lotenhulle gerenoveerd. De kinderen en begeleiders van de Buitenschoolse kinderopvang Het Lobolleke zullen er in het voorjaar van 2018 hun intrek in nemen. Verder staat de aanleg van een overdekte parking ter hoogte van het Hof van Praet, de oppervlakte-uitbreiding van het recyclagepark en de optimalisatie van de openbare verlichting op de planning. Er wordt ook stevig geïnvesteerd in de sportinfrastructuur van de voetbalclubs. In Aalter-centrum worden de tribune, voetbalkantine, kleedkamers en douches herbouwd. Ook in Sint-Maria-Aalter komt er een nieuwe infrastructuur met kantine, douches en kleedkamers en Bellem krijgt een nieuwe tribune. Wie meer informatie wil over het budget 2017 en het meerjarenplan 2014-2019, surft naar www.aalter.be/beleidsplan.

Datum van het bericht: woensdag 11 januari 2017
Nieuwsoverzicht