Met de Blue-bike door Aalter!

Gepubliceerd op zondag 28 juni 2020
Wie zich snel door Aalter wil verplaatsen en zelf niet over een fiets beschikt, kan dat makkelijk én 24 uur op 24 met een Blue-bike.

Jouw eindbestemming ligt meestal verder dan waar trein, tram of bus je brengen. Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Dat is een fietsdeelproject waarbij je voor een klein bedrag een fiets kunt lenen. Je vindt de blauwe stadsfietsen in heel België aan 60 trein-, tram- en busstations. In Aalter staan de fietsen aan het station in het fietsenrek aan de zijde van de Spoorweglaan.

App

Met de app van Blue-bike kan je het aantal beschikbare fietsen op je bestemming bekijken. Je kan jouw favoriete locaties in de app aanduiden via het hartje, waarop die locaties dan automatisch in een handige, aparte lijst terechtkomen. De gratis app is in het Nederlands, Frans en Engels beschikbaar via Google Play en de App store.

Stevige fietsen

Blue-bikes zijn stevige Belgische fietsen met zeven versnellingen, banden met een antilekkagesysteem, een boodschappenmandje, een steeds brandend fietslicht en twee fietssloten. Je betaalt, dankzij de financiële tussenkomst van het gemeentebestuur, 1,15 euro per rit van maximum 24 uur. Meer info via www.aalter.be/blue-bike.