Elke dag vegen, grote voorjaarskuis en 3.500 zomerbloemen: zo houden we Aalter proper en mooi

Gepubliceerd op vrijdag 17 april 2020
Lente: voor veel mensen hét moment om te starten met de grote voorjaarsschoonmaak, en dat is bij het gemeentebestuur niet anders. Met de aanplant van duizenden bloemen kleurt onze gemeente straks ook opnieuw groen, wit en rood.

Dit doet het bestuur

Nette pleintjes, propere straten: het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Onze mooie gemeente mooi houden, vraagt veel werk en inzet van onze Aalter Proper-ploeg. Het hele jaar door gaan ze, gesteund door de vrijwillige bermmeesters, elke dag opnieuw het zwerfvuil te lijf. Ze vegen straten, doen herstellingen op het openbaar domein en planten bomen en struiken aan. Nu de natuur volop aan het ontluiken is komen daar nog extra taken bij. Pleinen, perken en plantsoenen worden actief onderhouden, hagen geschoren en bomen gesnoeid, onkruid verwijderd. Alles om Aalter klaar te maken voor de zomer.

Groen, wit en rood

Zoals elk jaar krijgt de gemeente er straks ook een streep kleur bij met de aanplant van 3.500 nieuwe bloemen: witte Surfinia’s, rode Franse geraniums, fijnbladige Helicrysums, witte begonia’s met groen blad en rode begonia’s met groen blad. Je merkt het, het gemeentebestuur levert heel wat inspanningen om Aalter te laten stralen en blinken. We doen een warme oproep aan onze inwoners om ons daarbij te helpen.

Dit kan je doen

  • Voorkom vliegend papier en karton: om te voorkomen dat papier en karton gaan vliegen bij hevige wind, is het raadzaam om alles stevig samen te binden met touw of aan te bieden in een gesloten kartonnen doos.

  • Word bermmeester: onze bermmeesters – ruim 150 vrijwilligers of 92 gezinnen sterk - ruimen samen 986 kilometer berm op. Omdat de strijd tegen zwerfvuil een harde en hardnekkige strijd is, blijven extra handen welkom.

  • Een zakje voor de hondenpoep: hondenpoep is een grote bron van ergernis, vervelend en vies. Een plastic zakje meenemen als je gaat wandelen met uw hond en het hoopje opruimen is een kleine moeite, niet?