Maak jezelf geen blaasjes wijs

Gepubliceerd op vrijdag 6 december 2019
Alcohol is een doorslaggevende factor bij ongevallen, omdat het invloed heeft op de rijvaardigheden van de automobilist. België scoort slechter dan de meeste andere Europese landen met betrekking tot het rijden onder invloed van alcohol.

Om de bevolking hier op een laagdrempelige manier van bewust te maken start op vrijdag 13 december 2019 een nieuwe editie van de campagne Maak jezelf geen blaasjes wijs… Deze campagne is een realisatie van Drugpunt SMAK en de lokale politiezone Aalter, in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur en de lokale horeca.

Gratis alcoholtester

Wie op restaurant gaat in Aalter tussen vrijdag 13 december 2019 en 19 januari 2020 krijgt een gratis alcoholtester. Met deze actie wil Drugpunt SMAK de bevolking op een ludieke manier sensibiliseren rond alcoholgebruik in het verkeer. Bovendien hebben alle deelnemende restaurants een lekker alcoholvrij alternatief aanbod.

Er even bij stilstaan

Dankzij de gratis tester krijg je een indicatie of je al dan niet teveel gedronken hebt om nog met de wagen te rijden. Ten slotte zijn er gratis alcoholtesters beschikbaar in het gemeentehuis Aalter-centrum (Europalaan 22) en het Sociaal Huis van Knesselare (Maldegemseweg 3). Voor meer informatie kan je terecht bij Drugpunt SMAK via www.drugpunt.be/smak/initiatieven/maak-jezelf-geen-blaasjes-wijs of tel. 09 325 22 89.