Jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty International

Gepubliceerd op woensdag 13 november 2019
In december gaat de grootste jaarlijkse schrijfactie ter wereld weer van start: Amnesty’s wereldwijde Schrijfmarathon! Jouw brief kan levens veranderen.

Verspreid over de hele wereld schrijven hun supporters miljoenen brieven, sturen ze kaartjes en ondertekenen ze petities voor individuen en groepen in nood.

Ook in Vlaanderen komen sympathisanten massaal in actie. Deze maand worden er schrijfmarathons georganiseerd in bibliotheken, winkels, gemeentehuizen, cafés en bij mensen thuis. Amnesty International Vlaanderen trapt de schrijfmarathon af met een fantastisch Kick-off event op zaterdag 30 november 2019 in de Karel de Grote hogeschool op de Groenplaats in Antwerpen. De cijfers van 2018 liegen er niet om: in Vlaanderen schreven jullie op meer dan 700 plaatsen meer dan 77.000 brieven en kaartjes bij elkaar voor negen moedige vrouwen. De schrijfpakketten vlogen de deur uit. Op de website van Amnesty International kwamen er nog eens meer dan 62.000 handtekeningen bij. Ook onze Franstalige collega’s deden een fameuze effort. De campagne leverde in België bijna 352.000 brieven, kaartjes en handtekeningen op!

Deelnemen?

Op de website kan je de hele maand jouw steentje bijdragen door met één klik de petities te ondertekenen, zelf een marathon te organiseren of naar een schrijfactie in jouw buurt te gaan. Meer info vind je op www.amnesty-international.be/schrijfmarathon.