Lostraat gaat vanaf 2 september 2019 terug open voor alle verkeer

Gepubliceerd op donderdag 29 augustus 2019
Tegen maandagochtend 2 september 2019 gaat de Lostraat terug in beide richtingen open voor alle verkeer, zowel lokaal als doorgaand.

De heraanleg van de Brouwerijstraat, tussen de Markt en de Sint-Gerolflaan, is eveneens van start gegaan.

Wat is er gebeurd sinds 2018?

  • De Bellemstraat (tussen de Markt en de Molenstraat), de Boomgaard, de Boomgaardstraat en de Lostraat (tussen de Markt en Veilige Have) kregen een gescheiden riolering en werden samen met de Stationsstraat (tussen de Boomgaard en de Markt) en de Markt heringericht;
  • Nieuwe gevel- en sfeerverlichting zorgen voor extra gezelligheid en een sterker centrumgevoel.

Heraanleg Brouwerijstraat

Samen met de afwerking van de Lostraat, is de herinrichting van de Brouwerijstraat (tussen de Markt en de Sint-Gerolflaan) gestart. Het kruispunt van de Brouwerijstraat met de Sint-Gerolflaan wordt niet opgebroken, maar kan tijdens de werkuren sporadisch ingenomen worden door de aannemer. De omleiding verloopt via de Europalaan en de Kouter.

Uitkijken naar…

Als de werken aan de Brouwerijstraat afgewerkt zijn, is de herinrichting van het centrum afgelopen. Onder voorbehoud van weers- en andere omstandigheden zal dit in oktober 2019 zijn. Bekijk de huidige werksituatie en rijrichting op kaart via www.aalter.be/werken > Aalter-centrum: heraanleg centrumstraten.