Werken Aalter-centrum

Gepubliceerd op vrijdag 12 juli 2019
De werken in Aalter-centrum zijn ondertussen vergevorderd. Op het einde van of aansluitend op het bouwverlof (van zaterdag 20 juli tot en met zondag 11 augustus 2019) gaan de vernieuwde Stationsstraat, Markt en Lostraat opnieuw open voor alle verkeer.

Dan is het laatste stukje centrum – de Brouwerijstraat, tussen Markt en Sint-Gerolflaan - aan de beurt.

Vóór 19 juli: afwerken Lostraat

De Bellemstraat (tussen de Markt en de Molenstraat), de Boomgaardstraat, de Boomgaard en de Stationsstraat zijn al volledig vernieuwd. Vóór het bouwverlof, dat op vrijdagavond 19 juli start, werkt de aannemer ook de Markt en de Lostraat nog volledig af. De weken daarop moeten beide straten wel nog de tijd krijgen om uit te drogen.

Bouwverlof

Tijdens het bouwverlof blijven de Lostraat en de Markt afgesloten. De omleiding via de Weibroekdreef, Molenstraat, Processieweg, Kestelstraat en Lostraat blijft gelden, net zoals de omleiding via de Brouwerijstraat, Europalaan en Kouter.

Augustus: as Stationsstraat-Lostraat opnieuw open

Op het einde van of aansluitend op het bouwverlof gaat de as Stationsstraat-Markt-Lostraat opnieuw open. Opgelet: aan de Markt mogen automobilisten niet langer linksaf de Bellemstraat indraaien.

Enkel nog Brouwerijstraat

Na het bouwverlof begint de aannemer aan het allerlaatste stukje van de centrumvernieuwing en wordt het deel van de Brouwerijstraat tussen de Sint-Gerolflaan en de Markt opgebroken. Het kruispunt met de Sint-Gerolflaan blijft open, maar kan tijdens de werkuren sporadisch ingenomen worden door de aannemer. De omleiding verloopt via de Brouwerijstraat, Europalaan en Kouter.

Uitkijken naar…

Als alles volgens plan verloopt, zal de heraanleg van de centrumstraten tegen oktober 2019 klaar zijn (onder voorbehoud van weers- en andere omstandigheden). Alle voetpaden, parkeerplaatsen en rijwegen werden aangelegd in fraaie natuursteen. Nieuwe gevelverlichting zorgt ook voor extra gezelligheid en sfeer.

Bekijk de huidige werksituatie op kaart.