Werken Aalter-centrum

Gepubliceerd op donderdag 2 mei 2019
De Stationsstraat is zo goed als afgewerkt en in de Lostraat is het momenteel àlle hens aan dek: de werken in Aalter-centrum gaan vooruit. Vanaf juni zijn de Markt en de Brouwerijstraat aan de beurt. Tegen de zomer kan Aalter genieten van een volledig nieuwe kern.

Wat is er al gebeurd?

De Bellemstraat (tussen de Markt en de Molenstraat), de Boomgaardstraat en een deel van de Boomgaard zitten volledig in het nieuw. Zodra de private bouwwerken op de noordelijke Boomgaard zijn afgerond, richt de aannemer de voetgangerszone tot aan de Stationsstraat verder in. Verkeer vanuit de Boomgaardstraat kan nu al opnieuw via de zuidelijke Boomgaard in de Stationsstraat rijden richting de Kouter.

Waar zijn de werken in volle gang?

In de Stationsstraat, tussen de Boomgaard en de Markt, heeft de aannemer de brede voetpaden in natuursteen en de rijweg zo goed als klaar. In de Lostraat, tussen de Markt en Veilige Have, zijn de rioleringswerken volop aan de gang (fase 2): verkeer uit de Brouwerijstraat richting de Bellemstraat blijft nog altijd mogelijk.

Nieuwe fase

Begin juni gaat een nieuwe, ingrijpende fase van start: dan komen de Markt en Brouwerijstraat, tot aan het kruispunt met de Sint-Gerolflaan, aan de beurt (fase 3). In één beweging wordt ook de aansluiting van de Markt met de Bellemstraat vernieuwd.

Omleiding

Als alles volgens plan verloopt, moet de heraanleg van de centrumstraten tegen de zomer van 2019 klaar zijn. Tot dan blijft de Stationsstraat afgesloten voor doorgaand verkeer, vanaf het kruispunt met de Boomgaard in de richting van de Markt. De omleiding loopt via de Weibroekdreef, Molenstraat,Processieweg, Kestelstraat en Lostraat. Slecht weer of onvoorziene omstandigheden kunnen de timing altijd wijzigen.