Werken Aalter-centrum

Gepubliceerd op donderdag 24 januari 2019
De vernieuwing van de centrumstraten in Aalter-centrum gaat in 2019 onverminderd verder. Om de hinder voor bewoners en handelaars tot een minimum te beperken, worden de werken uitgevoerd in fasen. Weldra start de aannemer in de Stationsstraat, tussen de Boomgaard en de Dwarsstraat.

Wat is er al gebeurd?

In 2018 kregen de Bellemstraat (tussen de Markt en de Molenstraat), de Boomgaard en de Boomgaardstraat al een gescheiden riolering. Begin januari is de aannemer gestart met de heraanleg van de voetpaden en de rijweg in de Bellemstraat (tussen de Markt en de Boomgaardstraat) en de afwerking van de Boomgaard.

Volgende fase: Stationsstraat

Eind januari, begin februari 2019 starten de werken in de Stationsstraat, vanaf het kruispunt met de zuidelijke Boomgaard tot aan de Dwarsstraat (fase 1). De woensdagmarkt verhuist naar parking Aard. De Stationsstraat gaat dicht voor doorgaand verkeer.

Omleiding

Verkeer moet omrijden via de Weibroekdreef, Molenstraat, Processieweg, Kestelstraat en Lostraat in beide richtingen. Ook in de Boomgaardstraat blijft enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Zodra fase 1 is afgewerkt, gaat het kruispunt Stationsstraat – Boomgaard terug open.

Verdere timing

In de volgende fase komen de Stationsstraat (tussen de Dwarsstraat en de Markt) en de Lostraat aan de beurt. Doorgaand verkeer kan dan via de Brouwerijstraat terug richting de Bellemstraat. In de derde fase worden de Markt en de Brouwerijstraat, tot aan het kruispunt met de Sint-Gerolflaan, in een nieuw kleedje gestoken. Als alles volgens plan verloopt, is de heraanleg van Aalter-centrum klaar tegen de zomer van 2019. Slecht weer of onvoorziene omstandigheden kunnen de timing altijd wijzigen. Alle info en de up-to-date overzichtskaart vind je op www.aalter.be/werken.