Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Gepubliceerd op donderdag 18 januari 2024
Tournée Minérale, de populaire campagne van De Druglijn, viert in februari 2024 haar achtste verjaardag. Deze bewustmakingsactie moedigt iedereen aan om gedurende één maand geen alcohol te nuttigen.

Twee glazen minder per week

95 procent van de Vlamingen kent Tournée Minérale. Daarmee is de campagne even bekend als de nationale feestdag. Elk jaar opnieuw neemt een op de vijf volwassenen deel, voor het eerst of gewoon opnieuw. De positieve impact van de campagne is aanzienlijk: onderzoek van de Universiteit Gent onthult dat deelnemers gemiddeld twee glazen minder alcohol per week drinken, zelfs een half jaar na afloop van het evenement.

Plezier zonder alcohol

Wie eerder al deelnam heeft het waarschijnlijk wel ervaren: plezier hebben kan ook zonder alcohol!

Dankzij het grote aanbod aan alcoholvrije dranken in de supermarkten én in de horeca is er keuze genoeg aan lekkere dranken die binnen Tournée Minérale passen. Zo zijn er opnieuw heel wat ‘Minérale bars en restaurants’ die inzetten op een goed alcoholvrij aanbod. Ontdek ze allemaal op www.tourneeminerale.be.

Op uw gezondheid

Deelnemen aan Tournée Minérale is niet alleen een kans om uw alcoholconsumptie te heroverwegen, maar biedt ook tal van gezondheidsvoordelen. Eerdere deelnemers rapporteerden een toename in energie, betere slaapkwaliteit en een algeheel frisser gevoel. De campagne bewijst dat een alcoholvrije februari net zo gezellig kan zijn. 

Ga de uitdaging aan en drink in februari 2024 geen alcohol, want ook zonder is pret gegarandeerd.