Werken langs de Heirstraat en Lotenhullestraat: eenrichtingsverkeer gewijzigd

Gepubliceerd op dinsdag 21 november 2023
Vanaf woensdag 22 november 2023 wordt het tijdelijke eenrichtingsverkeer naar aanleiding van de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer aan het fietspad in de Heirstraat - zowel in de werfzone (Heirstraat) als tussen Poeke en Vinkt - omgedraaid.

Er wordt gewerkt vanaf de Heirstraat, huisnummer 71 tot aan de Lotenhullestraat huisnummer 121 (net voor de zijstraat Beekkant). Het doel van de werken? De veiligheid voor fietsers verhogen en de bushaltes toegankelijk maken voor iedereen. Volgens de huidige planning duren de werken tot midden december 2023. 

Wijziging eenrichtingsverkeer

Naar aanleiding van de werken aan het fietspad in de Heirstraat werd vanaf 14 november 2023 eenrichtingsverkeer ingevoerd om vlot en veilig verkeer te garanderen. Aangezien de draaibeweging ter hoogte van de Weg naar Poeke (grondgebied Deinze) niet mogelijk blijkt te zijn voor gelede bussen van De Lijn en er geen alternatieve routes beschikbaar zijn, wordt het eenrichtingsverkeer vanaf woensdag 22 november 2023 omgedraaid.

Dat betekent dat gedurende de werkzaamheden volgende tijdelijke verkeersmaatregelen zullen gelden vanaf woensdag 22 november 2023:

  • eenrichtingsverkeer in de Heirstraat, meer bepaald in het deel tussen de Leurebroekdreef en grondgebied Deinze en dit voor het verkeer komende vanuit Lotenhulle en rijdende richting Deinze
  • eenrichtingsverkeer in de Leurebroekdreef, de Beekstraat, de Vinktsestraat, de Weg naar Poeke (grondgebied Deinze) en dit voor het verkeer komende vanuit Deinze en rijdende richting Poeke, met uitzondering van fietsers en bromfietsers klasse A.