Meteen op de hoogte bij storm, wateroverlast of brand: schrijf in op BE-Alert

Gepubliceerd op dinsdag 14 november 2023
Een zware storm, wateroverlast, een grote brand of een stroomonderbreking? Registreer je op BE-Alert en zo word je bij noodsituaties meteen verwittigd. Al meer dan 3.500 Aalternaren schreven zich in!

Wat is BE-Alert?

Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een alarmeringssysteem dat je via sms, e-mail of telefoon vliegensvlug informeert bij een noodsituatie. Zo kan je snel de nodige aanbevelingen krijgen om bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Registreer je op www.be-alert.be

Een bericht van BE-Alert kan je ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een e-mail, afhankelijk van de voorkeuren die je ingeeft bij de registratie op www.be-alert.be. Meerdere adressen of telefoonnummers registreren is ook mogelijk. Zo blijf je steeds op de hoogte van een noodsituatie bij je thuis, op het werk, bij jouw familie ... Is je adres gewijzigd? Vergeet dit niet aan te passen via jouw profiel op www.be-alert.be. Je gegevens up-to-date houden is immers belangrijk voor jouw veiligheid.

Nationale test

In oktober was Aalter nog één van de elf gemeenten die geselecteerd waren voor een nationale BE-Alert-test. Alle 3.500 abonnees en alle 26.104 mobiele toestellen die zich die dag binnen het testgebied (binnen het bereik van de zendmasten die het grondgebied van Aalter beslaan) bevonden, kregen toen een testbericht.