Grote vakantie in zicht: ruim aanbod voor Aalterse jeugd

Gepubliceerd op dinsdag 14 juni 2022
Bijna grote vakantie! En zich vervelen zal de jeugd niet doen in Aalter, want er komt een gevarieerd zomerprogramma: met sportdagen en -kampen, met een dansstage, (mobiele) Speelpleinwerking JAAK en de buitenschoolse kinderopvang die paraat staat. Inschrijven kan nog altijd.

Speelpleinwerking JAAK

In Aalter-centrum (jeugdcentrum Kadans) en Knesselare (Flabbaert) is er vaste Speelpleinwerking JAAK, maar ook de Mobiele Speelpleinwerking keert terug: de animatoren trekken naar Bellem, Sint-Maria-Aalter en Lotenhulle-Poeke om de kinderen in hun eigen dorp te vermaken. Speelpleinwerking JAAK is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Dansstage

Je danst (ballet, hedendaagse dans en improvisatie), van 8 tot en met 12 augustus, een hele week rond een leuk thema en werkt naar een voorstelling toe op vrijdag. Drie dansleerkrachten van de Academie voor muziek, woord en dans begeleiden de dansstage in ArtA’A. Van 6 tot en met 8 jaar.

Sportdagen en Sportkampen

Wie houdt van sportieve activiteiten, kan zich ook de hele vakantie lang uitleven. In samenwerking met de Aalterse sportclubs, organiseert het lokaal bestuur heel wat kampen. Op de agenda? Rope skipping, inline skaten, voetbal, gymnastiek, turnen en dansen. De eerste week van augustus, van 1 tot en met 5 augustus, zijn er ook nog Sportdagen in het Sportpark Aalter-centrum. Zowel voor kleuters als voor kinderen van de lagere school zijn er nog vrije plaatsen.

Buitenschoolse opvang

Ook in juli en augustus blijft de buitenschoolse kinderopvang (BKO) paraat staan. Tijdens het grootste deel van de zomervakantie is er minstens één BKO-locatie open. Bepaalde weken is er zelfs opvang op vier plaatsen: BKO Hemelrijk, BKO Het Lobolleke, BKO Het Bengelhuisje en BKO Villa Nella.

Info en inschrijven