Weet wat je eet: shop lokaal, koop korte keten

Gepubliceerd op woensdag 11 mei 2022
Van zaterdag 14 tot zondag 22 mei 2022 is het Week van de Korte Keten. Bij de korte keten passeert je voeding weinig of geen tussenschakels en komt het dus via de kortste weg van bij de boer op je bord terecht. Ook in Aalter kun je ‘korte keten’ eten.

Boerenmarkt: verser dan vers

Elke zaterdagnamiddag van 13.30 u tot 16.00 u vindt een gezellige boerenmarkt plaats op parking Aard in Aalter-centrum. Landbouwers uit de omgeving bieden er hun producten aan. Rechtstreeks van het veld naar je keuken. Gezonder en verser vind je nergens.

Bio-adresjes en voedselteam

Aalter telt heel wat producten en adresjes waar je al jaren bio en pure, gezonde, milieu en diervriendelijke producten kunt kopen. Het aanbod vind je op www.biomijnnatuur.be/biopunten.

In onze gemeente is ook een voedselteam actief. Dat is een groep mensen die samen voedsel aankoopt bij lokale producenten en dat wekelijks afhaalt in een gemeenschappelijk depot. Dat vind je op localfoodworks.eu/store/375.

Lekker, lokale vieruurtjes

Alle acht, Aalterse buitenschoolse kinderopvanginitiatieven geven nog uitsluitend vieruurtjes van lokale producenten.

Streekproducten uit Aalter

Met Sterrebrood, Netelkaas, Geirn Meugen, Tijluilenspiegelkoek, Pierstolet … telt Aalter zelf een aantal streekproducten. Meer info vind je op www.aalter.be/streekproducten. Heb je zelf een product, waarvan u denkt dat het in aanmerking komt om een streekproduct van Aalter te worden? Laat het weten via korteketen@aalter.be. Verder hebben we op ons grondgebied ook nog meer dan 20 aanbieders van lokale producten: van zuivelproducten, honing en aardappelen tot gebak, aardbeien en hoevevlees.

Shop lokaal via AalterOnline

Bezoek zeker ook eens AalterOnline, een digitale winkelstraat waar de verschillende websites en webshops van de Aalterse ondernemers gebundeld staan en je als klant gemakkelijk online kunt winkelen. Meer info op www.aalteronline.be.

Meer info?

Vragen over de korte keten in Aalter? Stuur een mailtje naar korteketen@aalter.be.