Aalter leeft zich uit

Gepubliceerd op dinsdag 12 april 2022
De paasvakantie is nog bezig, maar wij kijken al verder, naar de grote vakantie. En de zomer van 2022 wordt er één om in te lijsten. Met sportdagen en -kampen en met de (mobiele) Speelpleinwerking JAAK. De inschrijvingen starten op maandag 25 april 2022.

Speelpleinwerking JAAK

In Aalter-centrum en Knesselare is er vaste Speelpleinwerking, maar ook de Mobiele Speelpleinwerking keert terug: de animatoren trekken naar Bellem, Sint-Maria-Aalter en Lotenhulle-Poeke om de kinderen in hun eigen dorp te entertainen. De speelpleinwerking is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Speelpleinwerking JAAK in Aalter-centrum: 11 tot en met 29 juli

Speelpleinwerking Jaak verhuist dit jaar naar jeugdcentrum Kadans. Dat wil je niet missen en al helemaal volgende activiteiten niet:

 • op maandag 11 juli 2022 trappen we het speelplein én de zomer op gang met een startfeest;
 • op donderdag 14 juli 2022 komt een hindernissenbaan naar het plein;
 • op woensdag 20 juli 2022 staan workshops op de agenda;
 • op vrijdag 29 juli 2022 sluiten we af in Aalter-centrum met een leuke voorstelling (Kip van Troje) en frietjes.

Speelpleinwerking JAAK in Knesselare: 8 tot en met 26 augustus

Speelpleinwerking JAAK opent op de vaste locatie op de Flabbaert-site. Noteer zeker volgende activiteiten:

 • op donderdag 11 augustus 2022 staat er een leuke hindernissenbaan
 • op woensdag 17 augustus 2022 zijn er leuke workshops;
 • op vrijdag 26 augustus 2022 sluiten we de zomervakantie af met een voorstelling (Kip van Troje) en frietjes.

Mobiele Speelpleinwerking JAAK: 11 tot en met 29 juli en 8 tot en met 26 augustus

De Mobiele Speelpleinwerking JAAK komt dit jaar volledige dagen in plaats van halve dagen naar de deelkernen. In juli én augustus trekken de animatoren één week naar Lotenhulle, één week naar Sint-Maria-Aalter en één week naar Bellem.

Hou zeker volgende dagen vrij voor de workshops met Creafant:

 • woensdag 13 juli;
 • maandag 18 juli;
 • woensdag 10 augustus;
 • dinsdag 16 augustus 2022.

Praktisch

De (Mobiele) Speelpleinwerking JAAK is open van 9.00 u tot 16.00 u. Kinderen kunnen gebracht worden tussen 8.00 u en 9.00 u en opgehaald worden tussen 16.00 u en 17.30 u. Als de activiteit bezig is (9.00 u en 16.00 u) kunnen kinderen niet meer gebracht of afgehaald worden. Je betaalt 5 euro per dag. De betaling gebeurt na afloop van de Speelpleinwerking. Je ontvangt thuis een factuur.

Info en inschrijven

Deze zomer is het mogelijk om per dag in te schrijven, ook op de dag zelf ter plaatse (mits de beschikbare plaatsen nog niet volzet zijn)


Sportkampen

Rope skipping- en creakamp: 4 tot en met 8 juli

Rope skipping staat voor acrobatisch touwspringen.s Morgens leren we basistrucs en meer aan, in de namiddag gaan we creatief knutselen en creëren. Van 7 tot en met 15 jaar. Sportpark Aalter-centrum. I.s.m. Rope Skipping club Let’s Go.

Inline skatekamp: 25 tot en met 29 juli

Maak op een speelse manier kennis met inline skaten, afgewisseld met omnisport en buitenspelletjes. Van 5 tot en met 12 jaar. Sportcomplex Flabbaert. I.s.m. Inline Skate Club Aalter/Knesselare.

Voetbalkamp VK Knesselare: 1 tot en met 5 augustus

Voetbal, maar meer dan enkel een balletje trappen, want een echte atleet word u pas wanneer u verschillende sporten kan. Van 4 tot en met 14 jaar. Sportcomplex Flabbaert. I.s.m. VK Knesselare.

Sano Ritmo sportkamp: 8 tot en met 12 augustus

Een ritmisch gymnastiekkamp met dans en acrobatie, maar ook met heel veel speel- en knutselactiviteiten. Van 6 tot en met 13 jaar. Sportpark Aalter-centrum. I.s.m. Sano Ritmo Gym.

Voetbalkamp SK Bellem: 16 tot en met 19 augustus

Voetbaltrainingen, aangepast aan de leeftijd, met spel, amusement en afwisseling (Multimove, inflatables, penalty cup,…)! Van 5 tot en met 12 jaar. Sportpark Bellem. I.s.m. SK Bellem.

Voetbalkamp Sparta Ursel: 16 tot en met 19 augustus

Een week vol sport, spel en plezier! Ook specifieke keeperstraining mogelijk. Van 4 tot en met 15 jaar. Sportcomplex Onderdaele. I.s.m. Sparta Ursel.

Aphrodite sportkamp: 2 tot en met 26 augustus

Turn- en danskamp. Van 3 tot en met 16 jaar. Sportpark Aalter-centrum. I.s.m. Club Aphrodite.

Info en inschrijven

Alle praktische info over de sportkampen vind je op www.aalter.be/aalter-leeft-zich-uit.


Sportdagen

Sportie in Dinoland (kleuters): 1 tot en met 5 augustus

In Dinoland ontmoeten we de lieve, maar hongerige dinosaurus Hippo. Wie helpt hem mee zoeken naar eten? Voor 4 en 5 jaar.

Sportcarrousel (lagere schooll): 1 tot en met 5 augustus

Leef je uit op een carrousel aan sporten. Met bekende en minder bekende sporten, toffe nieuwe materialen, verrassende opstellingen en originele spelvormen. Van 6 tot en met 12 jaar.

Praktisch

De Sportdagen lopen elke dag van 9.00 u tot 16.00 u. Kinderen kunnen gebracht worden tussen 8.00 u en 9.00 u en afgehaald worden tussen 16.00u en 17.30 u. U betaalt 18 euro per volledige dag. 

U ontvangt thuis een factuur.

Info en inschrijven

Dansstage in ArtA’A: 8 tot en met 12 augustus

Je danst (ballet, hedendaagse dans en improvisatie) een hele week rond een leuk thema en werkt naar een voorstelling toe op vrijdag. De dansstage wordt begeleid door 3 dansleerkrachten van de Academie voor muziek, woord en dans. Van 6 tot en met 8 jaar. 5 dagen dansplezier van 9.00 u tot 16.00 u, voor en na is er opvang mogelijk van 8.00 u tot 17.30 u. Deelnemen aan de dansstage kost 120 euro.

Info en inschrijven