Nieuwe tool helpt jou om een event COVID-veilig te organiseren

Gepubliceerd op zaterdag 4 juli 2020
De brede evenementensector kan opnieuw een stukje heropstarten. Om organisatoren te helpen een event verantwoord te organiseren, is er nu het ‘Covid Event Risk Model’. Door het invullen van een eenvoudige vragenlijst, scan je jouw event op haar COVID-veiligheidsrisico.

Evenementen kunnen opnieuw onder strenge voorwaarden en strikte limieten. Het spreekt voor zich dat jij als organisator maatregelen moet nemen om een veilig verloop van jouw evenement te garanderen. Om organisatoren hierin bij te staan ontwikkelden Toerisme Vlaanderen, EventFlanders, het expertisecentrum Publieke Impact (Karel de Grote Hogeschool) en de Alliantie van Belgische Event Federaties het ‘Covid Event Risk Model’.

Vragenlijst

Die tool is zo opgebouwd dat je door het invullen van een eenvoudige vragenlijst een event kan scannen op haar COVID-veiligheidsrisico. Dat risico wordt bepaald door een aantal parameters waarvan geweten is dat ze de verspreiding van het COVID-virus verkleinen of, in sommige gevallen, net verhogen. Voor de organisatie van een event dient er uiteraard ook nog met andere veiligheidsrisico’s rekening gehouden te worden.

Risicomodel online

De online tool is gratis beschikbaar via www.covideventriskmodel.be.