Nieuwe skatepark geopend …

Gepubliceerd op zondag 26 december 2021
Het Sportpark Aalter-centrum kreeg er vorige week een blikvanger én een sportdiscipline bij: tussen de sporthal en het kunstgrasveld werd het skatepark van 500 vierkante meter, waar zowel beginners als ‘professionals’ hun skills zullen kunnen oefenen, officieel geopend.

Na jaren dromen kunnen de Aalterse skaters terecht in een nieuw skatepark. Het skatepark ligt tussen het kunstgrasveld en de glazen sportstraat van de sporthal, centraal in het Sportpark. Het speelterrein voor kinderen dat er al ligt, blijft behouden. De nieuwe skate-infrastructuur is een mooie aanvulling op de vele sportdisciplines die in Aalter intussen al beoefend kunnen worden.

De gebruikers kozen mee

Om het park zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften en om betrokkenheid te creëren, kregen de Aalterse skaters inspraak in het ontwerp en mochten ze mee kiezen uit de verschillende voorstellen. De keuze viel op een ‘monolitisch’ betonnen skatepark, waarbij de skate-elementen in één geheel verwerkt worden. Er staan geen losse toestellen, wat de veiligheid en het onderhoud ten goede komt. Het beton werd manueel gepolierd, zodat de skate-elementen naadloos in elkaar overvloeien. Het skatepark werd langs beide zijden (kant speelterrein en kant atletiekpiste) begrensd door een talud.

Skaten, maar ook steppen

Het nieuwe skatepark mikt zowel op de beginnende als op de geoefende gebruiker. Het ontwerp is zo opgevat dat er veel ruimte is tussen de skate-toestellen zodat de moeilijkheidsgraad niet te hoog is en ook jonge kinderen er zich kunnen uitleven. Naast skaters zullen ook inline-skaters en steppers er hun vaardigheden kunnen oefenen. Het nieuwe skatepark kost 100.000 euro.