Nieuwe pakjesautomaat van bpost

Gepubliceerd op woensdag 18 december 2019
Het gemeentebestuur heeft een bpost-pakjesautomaat met 58 lockers laten plaatsen. Deze automaat staat aan de ingang van WZC Veilige Have. De pakjesautomaten geven de mogelijkheid de klok rond pakjes op te halen én te versturen. Ook voor de handelaars biedt deze automaat heel wat voordelen.

24/7


Dankzij de pakjesautomaat, kan je als inwoner 24 uur per dag en 7 dagen op 7 jouw pakje afhalen. Bovendien is het afhalen van je pakje erg eenvoudig: je scant aan de automaat de QR-code (of gewone code indien je geen smartphone hebt) die je ontvangt van zodra jouw pakje geleverd is. Daarna opent de locker met je zending. Naast het afhalen van pakjes is ook verzenden mogelijk.

Goed voor de lokale economie


De pakjesautomaat van bpost stimuleert verder ook de lokale economie. Handelaren die de pakjesautomaat gebruiken en een locker huren worden 24/7 bereikbaar doordat zij hun verzenden ontvangstmogelijkheden na de openingsuren kunnen uitbreiden.

Duurzame leveringsmethode


Leveringen, bestemd voor een pakjesautomaat, worden door de logistieke partner gebundeld en in één stop afgeleverd. Op die manier draagt het gemeentebestuur bij aan het verminderen van de uitstoot CO². Hiermee biedt het gemeentebestuur alvast een eerste antwoord op de groeiende stroom van leveringen.