Nieuwe hoevesite Kasteel van Poeke open

Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2022
Op zaterdag 7 mei openden het lokaal bestuur en Toerisme Vlaanderen de nieuwe stalling en ontmoetingsruimte op het kasteeldomein van Poeke. Voor het groenbeheer wordt de hoevesite de centrale uitvalsbasis.

Voor lokale organisaties biedt de nieuwbouw een originele plek in het groen om te vergaderen of kleinschalige activiteiten te organiseren.

Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van 760 m² en is hoofdzakelijk opgetrokken uit hout. Mede dankzij het grote groendak gaat het vlot op in de omgeving van weides en bos. Het gebouw biedt plaats aan een ontmoetingsruimte van 100 m², apart sanitair, een groot terras, technische ruimte en een atelier met bergruimte voor gereedschap en machines. De potstal van 200 m² biedt onderdak aan de schapenkudde van het domein en enkele andere hoevedieren. Het geheel is toegankelijk voor personen met een beperking. Het lokaal bestuur Aalter stond in voor de volledige voorbereiding van dit nieuwbouwproject.

Een stukje geschiedenis

In 1977 werd het kasteel, samen met het omliggend park van 56 hectaren, eigendom van het lokaal bestuur van Aalter. In de jaren ‘90 werden het dak en de gevels werden hersteld en delen van de salons en zalen werden gerestaureerd. Eind de jaren ‘90 startte het lokaal bestuur met de verhuur van het kasteel voor evenementen en organiseerde het bestuur ook zelf enkele winter- en zomerevenementen.