Nieuwe fietsbrug in Bellemstraat: voorbereidende werken zijn gestart

Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2022
In de Bellemstraat zijn de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe fietsbrug gestart. De straat is daarom, ter hoogte van de spoorwegtunnel, afgesloten tot en met (ten laatste) woensdag 30 november 2022. Tegen dan moet de brug klaar zijn.

Om de capaciteit op de drukke spoorlijn tussen Gent en Brugge te verhogen, verdubbelt Infrabel het aantal sporen van twee naar vier. Ook de drie Aalterse stations – Sint-Maria-Aalter, Aalter-centrum en Bellem – zitten nu al in het nieuw. Naast de ontdubbelde spoorlijn zal over het hele traject – Beernem, Sint-Maria-Aalter, Aalter-centrum, Bellem, Hansbeke, Landegem en Drongen - een nieuwe fiets-o-strade liggen. De aanleg van de bedding, waarop de snelle fietsverbinding komt, is volop aan de gang.

Omleiding

Door de voorbereidende werkzaamheden én de eigenlijke werken die er meteen op aansluiten wordt de Bellemstraat (de zone ter hoogte van de spoorwegtunnel) afgesloten tot en met (ten laatste) woensdag 30 november 2022.

  • Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Oostmolenstraat, de Weibroekdreef en de Keltenlaan.
  • Fietsers kunnen de werfzone wél passeren via open containers.

Fietsbrug, met op- en afrit

De uitbreiding van de spoorlijn is een project van Infrabel. Daar koppelt het lokaal bestuur een mooi verlengstuk aan, want naast de spoorwegbrug in de Bellemstraat komt nu ook een fietsbrug. Dankzij de nieuwe, betonnen brug zullen fietsers die op de fiets-o-strade rijden dus gewoon over de Bellemstraat kunnen fietsen, zonder in conflict te komen met ander verkeer. Tweewielers zullen op die plaats ook de fietsverbinding langs de sporen kunnen op- en afrijden om aan te takken op het dubbelrichtingsfietspad in de Bellemstraat.

Een overzicht van de wegenwerken in Aalter vind je via Stratenplan - Gemeente Aalter.