Nieuwe fietsborden gespot: twee Vlaamse ‘icoonroutes’ passeren door Aalter

Gepubliceerd op zondag 13 juni 2021
De Vlaamse provincies ontwikkelden in samenwerking met Toerisme Vlaanderen negen nieuwe ‘icoonfietsroutes’, die ons Vlaamse land op de kaart moeten zetten als een internationale bestemming voor fietsvakanties.

Twee daarvan, de Kunststedenroute en de Vlaanderenroute, passeren door onze mooie gemeente.

Kunststedenroute (332 km)

Deze fietsroute verbindt de kunststeden Brussel, Leuven, Mechelen, Antwerpen, Gent en Brugge met de kust in Oostende. Fiets- én kunstliefhebbers ontdekken tijdens hun fietsende citytrip de rijke Vlaamse geschiedenis. Tussen die straffe steden door is er groen met hopen. De Kraenepoel en het landschapspark Bulskampveld in Sint-Maria-Aalter liggen op het parcours. Vergeet ook onze terrassen op de Markt in Aalter-centrum niet!

Vlaanderenroute (952 km)

Voor wie niet kan kiezen uit de acht nieuwe routes, werd er een negende uitgestippeld: de Vlaanderenroute is een best of-route, die je langs de heerlijkste hoogtepunten uit alle Vlaamse windstreken leidt. Van golvende akkers over iconische steden en historische dorpen tot ’t zeetje: dat beleef je pas écht vanop de fiets, met de voeten stevig op de pedalen, de wind in de rug en een restaurant, café of B&B als rustpunt. De Vlaanderenroute doet op Aalters grondgebied hetzelfde traject aan als de Kunststedenroute en loopt via Bellem, Aalter-centrum en Sint-Maria-Aalter.

Praktisch

De volledige routes vind je op www.vlaanderenmetdefiets.be.