Nieuw vormingsseizoen in ArtA’A start met interessante gastsprekers

Gepubliceerd op zondag 17 september 2023
Ook voor de vormingsmomenten van het lokaal bestuur, in samenwerking met Avansa, gaat het nieuwe schooljaar van start. In ArtA’A staan heel wat vormingsmomenten met interessante sprekers gepland. Te beginnen op donderdag 5 oktober 2023, met de bekende politicoloog Hendrik Vos.

Schrijf je in voor deze vormingssessies

Dit is Europa (door Hendrik Vos)

Politicoloog en professor Hendrik Vos over de rijke ontstaansgeschiedenis van Europa, de Europese eenmaking en de uitdagingen voor de Europese Unie. Op donderdag 5 oktober 2023, van 20.00 u tot 22.00 u.

Minding the gap – film met panelgesprek

‘Minding the Gap’ is een film over opgroeien in armoede én volwassen worden. Drie skatende vrienden Bing, Zack en Keire groeien op in een regio die zwaar werd getroffen door decennia van recessie en worden in het lokale skatepark vrienden voor het leven. Na de film is er een panelgesprek met experts en lokale getuigen (in het kader van ‘Dag van verzet tegen armoede’). Op maandag 16 oktober 2023, van 19.30 u tot 21.45 u.

Onbehagen (Paul Verhaeghe)

Ondanks de welvaart neemt de onrust in onze maatschappij toe. Klinisch psycholoog, psychoanalyticus en auteur Paul Verhaeghe laat in zijn boek Onbehagen zien dat iedere tijd een eigen gevoel van onbehagen heeft, met de daarbij horende typische problemen, zoals burn-out, het imposter syndroom (waarbij mensen denken niet goed genoeg te zijn en hun succes enkel toeschrijven aan toeval en geluk) of de angst om gepest te worden. Op donderdag 30 november 2023, van 19.30 u tot 21.30 u.

Minder stress in jouw leven: het kan!

Groeiende werkdruk, verplichtingen, spanningen, tegenstrijdige opvattingen, piekeren ... Hoe ga je ermee om? Of beter nog: hoe kan je voorkomen om erin meegesleurd te worden? In deze workshop staan we stil bij belangrijke sleutels die je zelf in handen hebt. Op donderdag 7 december 2023, van 19.30 u tot 21.30 u.

Schrijf je in voor deze vormingssessies

Verwacht in 2024

  • 20 jaar euthanasiewet (Wim Distelmans), 1 februari 2024
  • De beste apps voor je smartphone of tablet, 8 februari 2024
  • Smartphonefotografie, 25 april 2024