Nieuw in ArtA'A: Aperitiefconcerten

Gepubliceerd op woensdag 21 september 2022
Kleinschalige, intieme optredens van grote, klassieke artiesten. Dat was jarenlang het recept van de befaamde kasteelconcerten, die voortaan aangeboden worden in ArtA’A (Stationsplein 25).

Van oktober 2022 tot en met juni 2023 brengen de nagelnieuwe Aperitiefconcerten heel wat gerenommeerde artiesten naar Aalter, waaronder de enige Belgische finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ook het Festival van Vlaanderen keert terug. Een overzicht.

Emma Posman en Bert De Rycke (sopraan/piano)

  • Zondag 23 oktober 2022, 11.00 u

Emma Posman werd in 2018 plots wereldberoemd toen ze inviel als de ‘Koningin van de Nacht’ in Mozarts ‘Die Zauberflöte’ op de Salzburger Festspiele. Emma studeerde aan het Conservatorium van Gent en werd in 2018 door de Belgische muziekpers verkozen tot ‘Musicus van het jaar’. Samen met pianist en Ursels talent Bert De Rycke verwent ze jou met een intens recital.

Sonoro Quartet (strijkers)

  • Zondag 20 november 2022, 11.00 u

Met meer dan 40 concerten per jaar en als prijswinnaar van de ‘Bartók World Competition’ 2021 in het Hongaarse Boedapest is het Sonoro Quartet één van de meest belovende en toonaangevende strijkkwartetten van hun generatie. Tijdens dit aperitiefconcert brengt het kwartet werken van Haydn en Schostakovich.

NIEUW Festival van Vlaanderen: Duo Desimpelaere (piano/contrabas)

  • Zondag 11 december 2022, 11.00 u

Het ‘Festival van Vlaanderen’ keert terug naar Aalter. In ArtA’A kan je genieten van het ‘Duo Desimpelaere’, oftewel de broers Erik en David Desimpelaere. Erik is zowel pianist als componist. David speelt contrabas. Ze brengen eigen composities, maar evengoed songs van de Britse wonderboy Jacob Collier en van Queen.

Annelien Van Wauwe en Oana Zamfir-Cocea (klarinet/piano)

  • Zondag 30 april 2023, 11.00 u

De Belgische klarinetspeelster Annelien Van Wauwe is op weg om een van de boeiendste en origineelste van haar generatie te worden. Zij trad op met talrijke orkesten, geeft regelmatig masterclasses en is hoofddocent klarinet in het ‘Koninklijk Conservatorium’ in Den Haag. Samen met pianiste Oana Zamfir-Cocea brengen ze het programma ‘Belle Epoque’ met werk van Johannes Brahms, Claude Debussy en Charles Marie Widor.

Mathilde Wauters (harp)

  • Zondag 21 mei 2023, 11.00 u

Voor de jonge harpiste Mathilde Wauters was muziek altijd al deel van het dagelijkse leven. Ze studeerde in Antwerpen, Parijs en München en schitterde tijdens de belangrijkste internationale harpwedstrijden. Naast het klassieke repertoire is ze bijzonder geboeid door de 20ste eeuwse composities voor harp.

Sylvia en Stéphanie Huang (viool/cello)

  • Zondag 11 juni 2023, 11.00 u

De Belgische violiste Sylvia Huang won in 2019 de publieksprijs van de ‘Koningin Elisabethwedstrijd’ en in 2023 wordt ze de nieuwe concertmeester van het Symfonieorkest van de Munt in Brussel. Haar zus, de celliste Stéphanie Huang, studeerde cum laude af aan het ‘Koninklijk Conservatorium van Brussel’ en behaalde haar masterdiploma aan het ‘Nationaal Conservatorium voor Muziek en Dans’ van Parijs. Tijdens dit aperitiefconcert brengt het duo werken van Ravel en Kodaly.

Tickets

De ticketverkoop voor de concerten start vanaf 1 oktober 2022. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop of 20 euro aan de ingang. Kaarten in voorverkoop reserveren is mogelijk tot één week vóór het concert via www.aalter.be/aperitiefconcerten of tel. 09 374 36 54 of aan de balie van ArtA'A. Studenten betalen steeds 5 euro, op vertoon van een geldige studentenkaart. De plaatsen in de theaterzaal in ArtA’A zijn beperkt en niet genummerd. We raden aan om op voorhand jouw tickets te reserveren. Let op: in ArtA’A kan je enkel met Bancontact betalen, er is geen betaling met cash mogelijk. Meer info via cultuur.toerisme@aalter.be of tel. 09 325 78 94.