Nacht van de geschiedenis

Geschiedenis van 'het "Gentse lied' van zuur en zoet en over bittere liefde tot stoefen op Gent, gebracht door Wim Claeys.

Wim Claeys was vorig jaar voor de derde keer genomineerd en kon zijn nominatie voor 'Strafste Gentse Muzikant' eindelijk verzilveren. De zanger, muzikant, cabaretier en behouder van het Gentse lied kaapte maandagavond de prijs in de categorie Muziek weg óór Helmut Lotti en Lady Linn. (Nieuwsblad)

Hij brengt liederen, vertellingen en anekdotes rond het thema 'Geschiedenis van het Gentse lied'. Zelf vertelt hij: "Het is veeleer een eerste bloemlezing uit de grote Gentse liederenschat. Het is onvoorstelbaar wat hier aan volksliedjes te vinden is. Ik heb er al meer dan duizend verzameld. En je hebt er in soorten: die van Karel Waeri, die van Walter De Buck, de liedjes uit het café chantant, de straatliedjes, de revueliedjes, en sinds Biezebaaze, Nie Neute en Jawadde ook de Gentse rockliedjes."

Wim Claeys, cabaretier, muzikant, zanger, schrijver- ook gekend als 'kind van de collaboratie' in het betreffende tv-programma treedt duidelijk in het spoor van Karel Waeri en Walter De Buck. Alles is in een hedendaags kleedje gestopt met Gents dat nog voor iedereen verstaanbaar is en met sappige vertellingen aan elkaar gebonden door deze veelzijdige artiest.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

15,00 euro
Leden: 15 euro. Niet-leden: 20 euro.

Contact

Organisatie

Filter op categorie