Moordenaar gevonden!

Gepubliceerd op donderdag 19 september 2019
Tijdens de vakantie werd de Aalterse bibliotheekbezoeker geconfronteerd met een geheimzinnige moordzaak. Blijkbaar was het slachtoffer een fervente lezer want vier literaire tips in zijn agenda leidden de speurneuzen naar de dader.

Dader gevonden na vier tips

De vier tips werden met mondjesmaat vrijgegeven via TotAalter, de bibliotheeknieuwsbrief en via affichering in de bibliotheek zelf.

De antwoorden op de vier tips waren:

  • 1: Stockholm
  • 2: de Astrid Lindgrenprijs
  • 3: Ingmar Bergman
  • 4: thrillers

De naam van de dader, die toevallig dezelfde naam heeft als een gerenommeerd auteur, is Henning Mankell. Leuke bijkomstigheid: Henning Mankell werd geboren in Stockholm, won de Astrid Lindgrenprijs (de Zweedse), was getrouwd met een dochter van Ingmar Bergman en is auteur van thrillers.

Speurneuzen beloond

Toegegeven, de opgave was niet gemakkelijk en vele amateurspeurneuzen lieten zich door de moeilijkheid afschrikken. Wie echter doorzette,vond dit net de uitdaging en vroeg reeds om een vervolg volgend jaar. Uiteindelijk vielen tien correcte antwoorden in de bus.

De winnaar die met de hoofdprijs (een Aalterbon ter waarde van 50 euro) naar huis ging is Ilse Verhaege. Negen andere deelnemers ontvingen een mooie en toepasselijke troostprijs. Proficiat in elk geval voor de tien doorzetters!