Meteen op de hoogte bij storm, wateroverlast of brand: schrijf in op BE-Alert

Gepubliceerd op vrijdag 15 april 2022
Een zware storm zoals Eunice, wateroverlast, een grote brand of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Al meer dan 3.200 Aalternaren schreven zich in voor BE-Alert.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo kan je snel de nodige aanbevelingen krijgen om bijvoorbeeld ramen en deuren te sluiten bij een brand.

3.230 Aalternaren

Al 3.230 mensen uit Aalter schreven zich in voor BE-Alert. Maar alles kan beter. Als je nog niet ingeschreven bent, bevelen we aan om je nu te registreren via www.be-alert.be.

Via sms, e-mail, telefoon ...

Een bericht van BE-Alert kan je ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een e-mail. Meerdere adressen of telefoonnummers registreren is ook mogelijk. Denk aan jouw huis, werkplaats, huis van meer kwetsbare familieleden, andere woning … Zo blijf je steeds op de hoogte van een noodsituatie bij je thuis, op het werk of bij uw familie. Is jouw adres gewijzigd? Vergeet dit niet aan te passen via jouw profiel op www.be-alert.be. Jouw gegevens up-to-date houden is immers belangrijk voor jouw veiligheid.