Markt keert terug naar de Markt (én wordt nog aangenamer)

Gepubliceerd op vrijdag 27 december 2019
De woensdagmarkt keert vanaf woensdag 8 januari 2020, na twee jaar, terug naar de plaats waar ze thuishoort: op de Markt. Ook in de Stationsstraat en de Lostraat komen kraampjes.

Het centrum van Aalter kreeg het afgelopen jaar een gesmaakte make-over. Ook het marktplein werd heringericht: daarom moest er een nieuwe opstelling komen voor de marktkramers, die vanaf woensdag 8 januari 2020 terugkeren naar hun vertrouwde locatie.

De kraampjes staan verspreid over de Markt, de Stationsstraat (tot de Boomgaard) en – nieuw - de Lostraat (tot de Biesemkerkweg). Met de nieuwe opstelling wil het gemeentebestuur de marktbeleving vergroten en de markt voor iedereen aantrekkelijk maken: voor de marktkramers en de marktgangers, maar ook voor de lokale middenstand en de horeca. ’s Zomers komt op het marktplein extra ruimte voor terrassen.

Bloeiende woensdag

De woensdagmarkt van Aalter is één van de meest bloeiende markten uit de streek, waar 26 kramers elke week trouw present tekenen. Bezoekers vinden er een ruim aanbod: van textiel tot planten, van kaas en zuivel tot soepen en kruiden, van wenskaarten tot verse vis. Neem daar de Aalterse horeca en onze mooie lokale winkels bij en alles is aanwezig voor dé perfecte woensdag.

Minder mobiel en graag naar de markt?

Wie minder goed te been is maar graag nog eens de markt bezoekt, kan zich ook laten brengen. Een minibus van het OCMW haalt je thuis op tussen 10.00 u en 10.15 u. Na een uurtje ‘markten’ word je om 11.30 u terug naar huis gebracht.

De 1ste woensdag van de maand komt het busje naar Poeke en Lotenhulle, de 2de woensdag naar Bellem, 3de woensdag naar Aalter-Brug en de 4de woensdag naar Sint-Maria-Aalter. Inschrijven kan telkens tot de maandag vóór de marktdag bij de Minder Mobielen Centrale via tel. 09 325 95 95.