Mantelzorgster Elena de Ru vertelt over zorg voor haar man met dementie

Gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2019
Elena de Ru, die over de hele wereld voordrachten en workshops geeft over haar rijke ervaring als mantelzorger, komt op donderdag 21 november 2019 naar Aalter.

Elena de Ru zou normaal op 19 september al gastspreker geweest zijn in Aalter, maar haar voordracht ‘Dementie, onze zorg’ werd toen door omstandigheden uitgesteld. Maar uitstel is geen afstel. De familiewerkgroep dementie ‘De Babbelaar’ en het gemeentebestuur halen Elena nu toch naar onze gemeente. Als mantelzorgster nam ze vele jaren de goede zorgen voor haar man met dementie op zich. Aanvaarding, muziek en humor speelden daarbij een belangrijke rol.

Praktisch

De voorstelling vindt plaats op donderdag 21 november 2019 om 19.30 u in het auditorium van het gemeentehuis Aalter-centrum, Europalaan 22. Deelnemen is gratis. Aansluitend biedt het bestuur een receptie aan.

Inschrijven kan via www.aalter.be/onze-zorg, tel. 09 391 08 00 of aan het onthaal van WZC Veilige Have. Half september lanceerden gemeentebestuur en OCMW Aalter al de dementievriendelijke wandeling ‘Van lochtijnk tot ploatse’. Die vindt u terug op www.aalter.be/dementievriendelijke-wandeling.