Mantelzorger? Vraag jouw premie aan!

Gepubliceerd op donderdag 28 maart 2019
Het gemeentebestuur vindt een goede ondersteuning van alle Aalternaren met een zorgnood én hun mantelzorgers erg belangrijk. Daarom is er een gemeentelijke mantelzorgpremie van 25 euro per maand beschikbaar voor mensen die een zorgbehoevend persoon verzorgen.

Ook voor mantelzorgers uit prefusiebestuur Knesselare

De gemeenteraad besliste onlangs om het toepassingsgebied van het subsidiereglement “gemeentelijke mantelzorgpremie” uit te breiden naar het volledige grondgebied van de nieuwe gemeente Aalter.

Voorwaarden

De mantelzorger én de zorgbehoevende moeten in Aalter gedomicilieerd zijn. Woont de zorgbehoevende niet in bij de mantelzorger, dan komt een maatschappelijk werk(st)er langs om een sociaal verslag op te maken. De mantelzorger is minimum 16 jaar en zelf niet zorgbehoevend. De zorgbehoevende is minstens 21 jaar, mag niet in een instelling of zorgcentrum verblijven en moet over een attest van 80% invaliditeit (of 12 punten op de medisch-sociale schaal van FOD Sociale Zekerheid) beschikken of minstens de score 30 op de BEL-profielschaal hebben. Doe je dit jaar een aanvraag, dan slaat dit op de zorg die je verstrekt hebt in 2018. Vorig jaar vroegen 235 mensen een mantelzorgpremie aan.

Jaarlijkse premies

Personen die van het prefusiegemeentebestuur Knesselare óf het prefusiegemeentebestuur Aalter in het verleden al een mantelzorgpremie hebben ontvangen en deze nog niet opnieuw hebben aangevraagd, zullen een nieuw aanvraagformulier ontvangen. Wie een nieuwe aanvraag wil doen of het formulier niet ontvangen heeft, vindt dit document terug op www.aalter.be/mantelzorgpremie. Mocht je verdere vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen via welzijn@aalter.be of tel. 09 325 22 00.