Maak kans op de extra COVID-19-toeslag

Gepubliceerd op zondag 4 oktober 2020
De extra COVID-19-toeslag is een tijdelijke toeslag boven op de gezinsbijslag van het Groeipakket. Dat bedrag is bedoeld voor gezinnen die inkomensverlies geleden hebben door de coronamaatregelen.

Heb ik recht op de Covid-19-toeslag?

Om kans te maken op de toeslag moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

  1. recht hebben op het basisbedrag van het Groeipakket;
  2. je aanvraag indienen vóór zondag 1 november 2020;
  3. in maart, april, mei of juni 2020 gezinsinkomsten hebben die niet meer bedragen dan 2.213,30 euro per maand én die minstens 10% lager liggen dan de gezinsinkomsten van januari of februari 2020;Hoeveel bedraagt de COVID-19-toeslag en hoelang krijg je de toeslag?
  4. De toeslag bedraagt 40 euro per kind per maand. Je krijgt de toeslag voor de maand van de aanvraag en de twee volgende maanden, zolang er recht is op het basisbedrag. Je ontvangt de toeslag telkens vóór de 8ste van de volgende maand met een aparte betaling. Stuur het ingevulde formulier naar je uitbetaler van het Groeipakket. Meer info op www.groeipakket.be.

Hoeveel bedraagt de COVID-19-toeslag en hoelang krijg je de toeslag?

De toeslag bedraagt 40 euro per kind per maand. Je krijgt de toeslag voor de maand van de aanvraag en de twee volgende maanden, zolang er recht is op het basisbedrag. Je ontvangt de toeslag telkens vóór de 8ste van de volgende maand met een aparte betaling. Stuur het ingevulde formulier naar je uitbetaler van het Groeipakket. Meer info op www.groeipakket.be.