Maak jezelf geen blaasjes wijs…

Gepubliceerd op donderdag 6 december 2018
Alcohol is een doorslaggevende factor bij ongevallen, omdat het invloed heeft op de rijvaardigheden van de automobilist. België scoort slechter dan de meeste andere Europese landen met betrekking tot het rijden onder invloed van alcohol.

Om de bevolking hier op een laagdrempelige manier van bewust te maken start op zaterdag 15 december 2018 een nieuwe editie van de campagne Maak jezelf geen blaasjes wijs…. Deze campagne is een realisatie van Drugpunt SMAK en de lokale politiezone Aalter-Knesselare, in nauwe samenwerking met de gemeentebesturen van Aalter en Knesselare en de lokale horeca.

Gratis alcoholtester

Wie op restaurant gaat in Aalter of Knesselare tussen zaterdag 15 december 2018 en zondag 13 januari 2019 krijgt een gratis alcoholtester. Met deze actie wil Drugpunt SMAK de bevolking op een ludieke manier sensibiliseren rond alcoholgebruik in het verkeer. Bovendien hebben alle deelnemende restaurants een lekker alcoholvrij alternatief aanbod.

Er even bij stilstaan

Dankzij de gratis tester krijg je een indicatie of je al dan niet teveel gedronken hebt om nog met de wagen te rijden. Ten slotte zijn er gratis alcoholtesters beschikbaar in het gemeentehuis en in het Sociaal Huis van Knesselare, Maldegemseweg 3. Voor meer informatie kan je terecht bij Drugpunt SMAK via tel. 09 325 22 89 of op de campagnewebsite www.maakjezelfgeenblaasjeswijs.be.