Luierbank zoekt luiers (op zes locaties)

Gepubliceerd op zaterdag 2 oktober 2021
In Aalter ging in het voorjaar een luierbank van start. Dat initiatief zamelt ongebruikte luieroverschotten in en bezorgt ze vervolgens aan ouders die het financieel moeilijk hebben. Ook jij kan helpen, door luiers te schenken.

Waarom een luierbank?

Omdat elk kind dezelfde start verdient. Luiers nemen een grote hap uit het gezinsbudget. Wie gebruik wil maken van een luierpakket kan contact opnemen met Huis van Het Kind via huisvanhetkind@aalter.be of tel. 09 325 22 00.

Hoe kan ik helpen?

Verspreid over heel Aalter staan zes blauwe tonnen opgesteld. Wie nog luieroverschotten liggen heeft, kan die afleveren in de tonnen. Alle maten en merken zijn welkom. Partners van het Huis van het Kind sorteren de ingezamelde luiers per maat en maken er met heel veel zorg pakketjes van. De luiers gaan vervolgens naar gezinnen die er nood aan hebben.

Locaties

Je kan luiers doneren op volgende plaatsen:

  • Consultatiebureau Kind & Gezin, Sint-Maria-Aalterstraat 13
  • BKO Oscar Pluis in Ursel, Rozestraat 8
  • BKO De Froezel in Aalter-Brug, Middelweg 105
  • Basisschool Sint-Medardus in Ursel, Hendelstraat 9
  • Basisschool Aalter-Brug, Sint-Godelievestraat 24
  • Kleuterschool Sint-Maria-Aalter, Wingenestraat 7D 

De tonnen blijven staan tot en met 28 oktober 2021. Daarna verhuizen ze naar nieuwe locaties. Meer info vind je op www.aalter.be/huisvanhetkind, via e-mail huisvanhetkind@aalter.be of tel. 09 325 22 00.