Lokaal bestuur lanceert Huis van het Kind: voor vragen van kinderen, jongeren én ouders

Gepubliceerd op zaterdag 27 maart 2021
Zit je als kind, jongere, (groot)ouder of opvoedingsverantwoordelijke met vragen of ben je op zoek naar informatie? Het Huis van het Kind zet je op weg.

Wat is dat?

Een Huis van het Kind is een samenwerking tussen verschillende organisaties die werken met en voor opvoedingsverantwoordelijken, kinderen en jongeren. Samen willen we ervoor zorgen dat het in Aalter aangenaam wonen is voor jou. Dat doen we door samen acties te ontwikkelen, elkaar te ondersteunen en passende antwoorden te vinden op jouw bezorgdheden of vragen.

Waarvoor kan ik er terecht?

Wens je info over scholen, kraamzorg of vrije tijd? Zoek je kinderopvang, maar lukt het niet zo goed? Loopt het even niet zo goed thuis en wil je graag tips over opvoeden? Wil je ondersteuning op maat, maar kan je die niet vinden? Is het financieel soms moeilijk om rond te komen en ben je op zoek naar welke rechten je hebt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de coördinator. Wil je graag iemand spreken? Maak dan een afspraak met de coördinator van het Huis van het Kind voor een fysiek gesprek.

Waar is dat?

Het Huis van het Kind heeft geen fysieke locatie. Je kan een kijkje nemen op de website www.aalter.be/huisvanhetkind. Meer info via huisvanhetkind@aalter.be of tel. 09 325 22 00.

Ben je actief op social media? Bekijk dan zeker ook onze Facebookpagina www.facebook.com/HuisvanhetKindAalter. Daar zetten we elke maand twee partnerorganisaties in de kijker en delen we leuke tips, weetjes en veel meer.