Lokaal bestuur geeft (Jeugd) Rode Kruis nieuwe thuis

Gepubliceerd op zondag 18 oktober 2020
Rode Kruis Aalter en Jeugd Rode Kruis Aalter krijgen een nieuw onderkomen: ze verhuizen van het oud-gemeentehuis naar het conciërgegebouw van de brandweer. Door (Jeugd) Rode Kruis en Brandweer Aalter samen te brengen op één site, ontstaat ruimte voor samenwerking.

Na de ingebruikname van ArtA’A werkt het lokaal bestuur verder aan een optimalisatie van haar gebouwen. Door de verhuizing van de Academie naar ArtA’A waren het Rode Kruis Aalter en het Jeugd Rode Kruis Aalter nog de enige gebruikers van het oud-gemeentehuis op de Boomgaard. Ze krijgen van het lokaal bestuur een nieuwe stek in het conciërgegebouw van de Brandweer Aalter. Dat gebouw stond al even leeg en – vooral – opent perspectieven voor beide verenigingen om zich verder te ontplooien en hun werking uit te bouwen.

Veelzijdig gebouw

Het conciërgegebouw beschikt over een garage waar het Rode Kruis en het Jeugd Rode Kruis groot materiaal kunnen stockeren. Op de eerste verdieping is er ruimte voor vormingen, cursussen en andere activiteiten, op de tweede etage voor vergaderingen. Beide verenigingen zullen bij activiteiten ook de vlakbij gelegen parking van het gemeentehuis kunnen gebruiken. Het Jeugd Rode Kruis is één van de meest actieve in heel Vlaanderen. Het Rode Kruis is zich volop aan het heroriënteren om haar werking een nieuwe dynamiek in te blazen.

Wat met het oud-gemeentehuis?

De verhuizing van het (Jeugd) Rode Kruis naar het conciërgegebouw is gepland voor het najaar. Het college van burgemeester en schepenen werkt intussen aan een nieuwe bestemming voor het oud-gemeentehuis op de Boomgaard.