Logo

Tip: Organiseer je een activiteit samen met het bestuur? Krijg je financiële of logistieke ondersteuning? Gebruik dan het nieuwe logo van het gemeentebestuur Aalter. 

Aalter is klaar voor de fusie met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Hierbij kiezen we voor een duidelijk symbool: de ‘A’. Het is een grafische vorm die afstand neemt van de vroegere wapenschilden en die de fusiegemeente Aalter een volledig nieuw elan wil geven.

Verbinden

De pijl in het logo verwijst naar het verbindend element van de fusiegemeente Aalter. Geografisch, tussen de verschillende deelgemeenten, maar ook tussen het beleid en de burger, de nieuwe fusiegemeente en de regio… De pijl loopt ook niet toevallig naar boven. Het is een verwijzing naar de toekomst, naar groei en evolutie.

Dynamiseren

De manier waarop de ‘A’ is vormgegeven verwijst naar een nieuwe aanpak. De kleur rood staat daarbij voor levendigheid en dynamiek, wat meteen de ambitie van de fusiegemeente Aalter omschrijft.

Omarmen

We kijken graag met een open blik naar de toekomst. Het logo onderstreept met zijn specifieke vorm, frisse kleur en subtiel tintverloop een dynamiek die de bestuurskracht, de eigenheid en de identiteit van het nieuwe Aalter met deze sprankelende ‘A’ letterlijk omarmt.