Lezing: Judith, de stammoeder van de graven van Vlaanderen

'Judith en Boudewijn I... één van de mooiste en meest spannende liefdesverhalen en tevens de bron waaruit de graven van Vlaanderen ontsproten'. In deze voordracht geeft Katrien Ryserhove een historisch overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit dit ontroerende liefdesverhaal en vult dit aan met korte voorleesmomenten uit haar nieuwe roman.

Katrien Ryserhove: "‘Judith’ was twintig jaar lang een project in mijn hoofd waarover ik regelmatig research deed, maar met de verzamelde gegevens niet aan de slag ging. De talrijke invalshoeken van het verhaal belemmerden mij bij het bepalen van de structuur. Oorspronkelijk koos ik voor een scenario, wat een totaal andere opbouw vereiste dan de vormgeving van een roman. Dat idee liet ik snel vallen. Het verhaal is immers zo complex dat het niet in een langspeelfilm te vatten is. Maar misschien maak ik er ooit een scenario voor een tv-serie van. Stof genoeg!"

"In november 2018 hakte ik de knoop door en sedertdien werk ik (bijna euforisch) aan deel één van een trilogie. Waarover gaat het dan wel, vraagt u zich af? De geschiedenis vertelt over Judith, het achterkleinkind van Karel de Grote en tevens de dochter van Karel de Kale. Ik beschrijf het leven van deze West-Frankische prinses aan het Koninklijke Hof vanaf haar elfde jaar tot haar huwelijk met Boudewijn I. Alle kuiperijen, intriges én heldendaden waartoe de mens in staat is, komen in het verhaal aan bod, maar bovenal beschrijf ik het meest aangrijpende liefdesverhaal van West-Europa - mooier dan Romeo en Julia - én bovendien met een happy-end!"

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

5,00 euro
Drankje na de lezing inbegrepen.

Waar

Reservatie

Filter op categorie