Leesjury zoekt kinderen en jongeren die houden van boeken

Gepubliceerd op donderdag 15 september 2022
De Leesjury is op zoek naar kinderen en jongeren die graag lezen, de leukste boeken van het moment willen ontdekken én die punten geven.

De Leesjury is de leukste en grootste boekenjury voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Kinderen tussen 4 en 12 jaar lezen van oktober tot april acht gloednieuwe boeken, jongeren tussen 13 en 18 jaar lezen er zes. Als je alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen, mag je stemmen op jouw favoriete boek en bepaal je mee welk boek de Leesjurywinnaar wordt.

Internetjury in Aalter

De bib van Aalter werkt met een internetjury. Als jurylid lees je op jouw eigen tempo alle boeken in je leeftijdscategorie tussen oktober 2022 en april 2023. Stemmen kan tot en met dinsdag 25 april. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 4 mei 2023. De boeken vind je in de bibliotheek. Is een boek uitgeleend, dan kan je het gratis reserveren (eentje tegelijk!). De bib bezorgt je bij jouw inschrijving een handige bladwijzer. Zo kan je makkelijk bijhouden wat je nog moet lezen.

Al leeskriebels?

Registreer je op www.deleesjury.be, waar je alle info vindt. Omdat de bibliotheek graag weet hoeveel kinderen en jongeren uit Aalter en Ruiselede jurylid worden, vragen we om ook je naam en contactgegevens op te geven aan een bibliotheekmedewerker.