Leesjury zoekt kinderen die houden van boeken

Gepubliceerd op maandag 20 september 2021
De Leesjury, de nieuwe naam voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, is op zoek naar kinderen en jongeren die graag lezen én boeken punten willen geven.

Na 40 jaar Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen was het tijd voor iets nieuws. En dat kwam er in de vorm van de Leesjury. Ook die blijft op zoek naar kinderen die graag lezen. Ben je een lezer en ontdek je graag de leukste boeken van het moment? Zin om een echt jurylid te zijn en mee te stemmen voor de beste boeken van Vlaanderen? Lees dan mee met De Leesjury, de leukste en grootste boekenjury voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Kinderen tussen 4 en 12 jaar lezen van oktober tot april acht gloednieuwe boeken. Jongeren tussen 13 en 18 jaar lezen er zes. Als je alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen mag je stemmen op uw favoriete boek en bepaal je mee welk boek de Leesjurywinnaar wordt.

Internetjury in Aalter

De bib van Aalter werkt met een internetjury. Als jurylid lees je op jouw eigen tempo alle boeken in jouw leeftijdscategorie tussen oktober 2021 en april 2022. De boeken vind je in de bibliotheek. Is een boek uitgeleend, dan kan je het gratis reserveren (eentje tegelijk!). De bib bezorgt jou bij jouw inschrijving een handige bladwijzer. Zo kan je makkelijk bijhouden wat je nog moet lezen. Al leeskriebels? Geef dan jouw naam en contactgegevens op aan een bibliotheekmedewerker en registreer je op www.deleesjury.be.