Landschapswedstrijd Regionaal Landschap Meetjesland

Gepubliceerd op donderdag 11 april 2019
Regionaal Landschap Meetjesland (RLM) wil inwoners en verenigingen actief laten meewerken aan het versterken van natuur en landschap in het Meetjesland en organiseert daarom een landschapswedstrijd.

Heb je een idee voor een kleinschalig project in het Meetjesland dat je op korte termijn kan uitvoeren? Wil je je¬†leefomgeving versterken op vlak van natuur en landschap? Wil je dat de mensen in jouw buurt ook kunnen meegenieten? Bezorg dan jouw projectideeën aan RLM.

Een jury bekijkt en beoordeelt de ingediende voorstellen. De beste ideeën krijgen een budget van maximum 2.000 euro om het project te realiseren. Jouw projectidee zal opgevolgd worden via meter- en peterschap.

Voorwaarden

Het idee of projectvoorstel draagt bij aan de doelstellingen van Regionaal Landschap Meetjesland en zet zich in als hefboom voor de omgeving.

Als initiatiefnemer ben je zelf verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering, monitoring en evaluatie van het project.

Het project wordt opengesteld voor iedereen (is dus tijdelijk of permanent publiek toegankelijk) en er is een duidelijk idee over de opvolging van het project. De kosten voor het project moeten voor eind 2020 worden ingediend.

Alle criteria kun je in detail nalezen in het wedstrijdreglement op www.RLM.be.

Voor wie?

Particulieren en verenigingen die in Aalter, Assenede, Deinze, Eeklo, Kaprijke, Lievegem, Maldegem en Sint-Laureins wonen of gevestigd zijn, mogen deelnemen.

Indienen

Een idee indienen voor de editie 2019 kan vanaf donderdag 25 april tot en met dinsdag 15 oktober 2019 via de website, via e-mail of per post. Iedere indiener zal daarna persoonlijk gecontacteerd worden. In november worden de winnaars bekend gemaakt. Meer info via www.RLM.be, info@RLM.be of tel. 050 70 00 42.